2012. május 18., péntek

Hohe Wand 4

Az idei első nagyobb kiruccanás egyre csak tolódott, mígnem végre minden összeállt (csapat, időjárás, szabadidő stb.). A cél a csütörtök esti Debrecen-Hohe Wand etap után a nevezett helyszín, majd a Rax/Schneeberg volt. Az új kempában végül valamikor éjfél után le is hunytuk szemünket, sátor nélkül, csak a tejúttal takaróztunk.

Reggel kissé hidegben de a mindent elárasztó napfény ígéretével indultunk útnak Balázzsal. Elsőnek a Fuchslochsturm déli élét (VII-) terveztük mászni, ami 3 kötélhossz (6+, 7-, 6) és nagy csillagos út. A rövidség (~80m) ellenére igencsak élvezetes volt a mászás a szilárd és "érintetlen" sziklán. Az 1988ban nyitott útsokáig sportmászóklasszikusnak számított, majd a feledésbe merült a retro '80as évekbeli kiépítettség okán. A szanálás óta is csak évente párszor másszák (ld, útkönyv) ami a Hohe Wandon kuróziumnak (sic!) számít. A kulcshossz könnyű kezdése után "elhivős" trükkkös, majd "ittmárfellélegzekazanyádmégsem" erős részeket tartalmaz. Igen szép darab! Az út tetejéről 3 ereszkedés után a fal tövében is voltunk.
Ez az


The Crux


1.kh vége


Balázs kiszáll a kulcsból



Némi étkezés és turista útbaigazítás után beszálltunk a már 2010 óta tervezett "Traum und Wirklichkeit" nevű 6+ba (topo ) aminek valóban voltak álomszerű hosszai, különösen a Draschgrat előtti áthajlás és az utolsó 6+ hossz, ami igen konstansnak bizonyult (ausdauer). Nagy örömömre sikerült rp mászni úgy, hogy a nehezebbeket kaptam a sorsoláskor (Szép képek, topo, falrajz). A kiszállás után már csak a Radlerek voltak hátra a Postl-ban, közben tervezetten összefutva a régi osztrák cimbikkel (Andreas "Das geht ab" Vidic & Stefan "The Nose" Beutel). lemenetben még belefér egy 6+ sportút a nem túl közismert, de a platóról annál könnyebben megközelíthető Postlwand Klettergartenben - majd irány Kaiserbrunn!


Nincsenek megjegyzések: